blido

Blidö is a vertical extension of a timber frame house built in the 1950s. Rather than trying to mimic the expression of the existing structure, this project attempts to select and lift certain qualities of the original building. By incorporating details such as roof angles, roof material and corner colours, the extension communicates with the original house while still being an unexpected addition.

The project started with a discussion about the need for exchanging the roof due to the poor condition of its former state. The idea of the having a mono pitched roof instead of the existing double pitched, triggered the idea of having a liveable attic space with a connecting lookout tower.

 

My personal involvement of the Blidö project has been extensive including design concept, planning permission drawings, structural engineering, construction sequence and detail drawings. The realization of Blidö started in june 2015 and is still under construction.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s